type='html'>
Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen “yargıda rüşvet” iddianamesinde Yargıtay’da işlerin rüşvetle döndüğünü gözler önüne serdi.
İddianamede örgüt mensubu olduğu iddia edilen Necdet Okçu, tahliye kararının temyiz incelemesinin yapılacağı Yargıtay 6. Hukuk Dairesi Başkanı Hasan Erdoğan ile irtibata geçip bu kararın onanmasını sağlayacağı konusunda rüşvet anlaşması yaptığı görülüyor. 

Görüşmeler kodlanmış 
Rüşvet miktarının fazla olması ve verilen rüşveti gizlemek amacıyla İTO Başkanı Murat Yalçıntaş’ın İDTM A.Ş. yönetim kurulunda İDTM A.Ş.’nin avukatları olan Süleyman Balcı ve Abdullah Pehlivan’a avukatlık ücreti çıkarılması amacıyla faaliyetlerde bulunduğu kaydediliyor. Yalçıntaş’ın da bu amaçla diğer yönetim kurulu üyelerini toplayıp söz konusu kararı çıkardığı iddia ediliyor. Yapılan dinlemeler sonucu İDTM A.Ş. Yönetim Kurulu üyelerinden Abdullah Çınar, Ali Ko puz ve İl han Par se ke r’ in de söz konusu paranın 6. Hukuk Dairesi’nde yargı mensuplarına rüşvet karşılığı verileceğini bildikleri, bu amaçla diğer şüpheliler ile birlikte fikir ve eylem birliği içinde hareket ederek bu kararın alınmasını sağlayıp atılı suçları işledikleri iddia ediliyor. Telefon görüşmelerinde yer alan ve rüşveti kodlayan Ali Kopuz’un “Bir öğrenci 1000 TL’ye kayıt olacak” sözleriyle dava için Yargıtay üyelerine ayrılan para ifade ediliyor.
http://www.bugun.com.tr/haber-detay/142567-yargitay-i-sarsacak-iddianame-haberi.aspx


View the Original article

0 yorum: