type='html'>
Hizbullah ana davasını bir türlü karara bağlamayan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Hizbullahçı Ali Kaya'nın dosyasını kısa sürede onamış.

Yüksek yargıdaki rüşvet iddianamesi, Hizbullah örgütü üyesi Ali Kaya hakkındaki dosyanın hızlı bir şekilde sonuçlandırıldığını ortaya koydu. Dosya Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin gündemine geldikten dört ay sonra karara bağlandı. Dosyanın hızlandırılması karşılığında 4 bin 500 lira alındı.
Ankara Başsavcılığı’nın iddianamesindeki çarpıcı bilgilerden biri de Hizbullah’la ilgili. İddianameye göre Ali Kaya, Hizbullah üyesi olmak suçundan, Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 10 yıl hapis cezasına mahkûm edildi. Dosya 16 Ekim 2009’da Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ne gönderildi.
Bu sırada, beş yıldır cezaevinde olan Kaya tahliye edildi. Kaya akrabası Sami Yıldız aracılığıyla Yargıtay’da dosyasının takibini istedi. İddianamede, Sami Yıldız’ın Yargıtay’da memur olarak çalışan Gülhanım Kızıltaş ile bağlantıya geçerek dosyanın temyiz incelemesini hızlandırmasını talep ettiği anlatıldı.
İddianamede, Sami Yıldız’ın şu ifadesi yer aldı: “Dosyanın akıbetini öğrenmeyi ve takip edilmesini istediğimizi söyledim. Bunun üzerine Bekir isimli şahıs, bana dosyayı 2009 yılı aralık ayına kadar çıkartacağını, bunun için 4 bin 500 lira avukatlık ve harç ücretinin olacağını, 1500 lirasını peşin, 3000 lirasını da dosya çıktıktan sonra alacağını söyledi. 2010 yılı şubat ayı içerisinde Gül isimli bayan tekrar beni arayıp Diyarbakır mahkemesinin verdiği kararın aynen onaylandığını söyleyerek, kararın bir fotokopisini faksla gönderdiler. 3000 lira parayı elden vermemi istediler. Ben de bu parayı elden veremeyeceğimi, banka havalesi yapacağımı söyledim. 3000 lira parayı Bilal isimli, soyisminin Emer olduğunu öğrendiğim şahsın belirtilen hesabına yatırdım.”
İddianamede Yargıtay’da memur olarak çalışan Gülhanım Kızıltaş ile Sami Yıldız arasında 24 ve 25 Şubat 2010 tarihlerindeki telefon konuşmaları da yer alıyor.
İddianameye göre, Hizbullahçı Ali Kaya’ya ait 2009/17635 esas numaralı dosya 16 Ekim 2009 tarihinde Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin gündemine geldi. Söz konusu dosya 28 Ocak 2010 tarihinde karara bağlandı. Böylece dava dosyası dört ay gibi kısa bir sürede sonuçlandı. Oysa Yargıtay 9. Ceza Dairesi, Hizbullah ana davası sanıklarına ait dosya Yargıtay’a geldikten beş ay sonra temyiz incelemesini yapamamış, sanıklar tahliye edilmişti.
AKP’li Dişli de iddianamede
İddianamede AKP Sakarya Milletvekili Şaban Dişli’nin de adı geçiyor. Dişli’nin Yargıtay 20. Hukuk Dairesi’nin gündemindeki 2009/9478 esas No’lu dosya için, rüşvet çetesi üyesi Resul Dalkıran ile yaptığı telefon görüşmeleri iddianamede yer alıyor. Buna göre, Dalkıran Dişli’yi arayarak diğer çete üyesi Hüseyin Uysal’a gönderdiği para konusunda bilgi veriyor. İddianamede, 8 Temmuz 2009 tarihinde yapılan telefon görüşmesinde Dalkıran’ın Dişli’yi aradığı ve şifreli bir şekilde dosyanın karar bilgisini verdiği ifade ediliyor.
http://www.aktifhaber.com/hizbullahci-davasi-rusvetle-hizlanmis-395267h.htm


View the Original article

0 yorum: