type='html'>

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Desteğimiz ve dualarımız Mısır'la... İnşallah, en kısa sürede seçimler yapılır, anayasal demokrasi tesis edilir ve Mısır yeniden ihtişamlı günlerine döner" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Gümüşhane Dernekler Federasyonu’nca düzenlenen Gümüşhaneliler Gecesi'ne katıldı.
Gecede yaptığı konuşmada Mısır'daki olaylar başladığında, meseleye çıkar zaviyesinden bakmadıklarını, çifte standarda yeltenmediklerini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kardeşlik hukuku, komşuluk hukuku, ortak bir tarihin ve ortak bir medeniyetin hukuku ne gerektiriyorsa, nasıl gerektiriyorsa biz de öyle davrandık. Zira biz, statükonun ne demek olduğunu, neye tekabül ettiğini, bir ülkeyi nasıl durağanlaştırdığını, donuklaştırdığını çok iyi biliyoruz. Vesayetçi anlayışların, halkın taleplerine, arzularına kör ve sağır yaklaşımların ülkeye ne büyük zararlar verdiğini biz yaşayarak gördük ve öğrendik. Milletin, sandık yoluyla yönetime iradesini yansıttığı dönemlerde, ülkenin nasıl şaha kalktığını, ekonominin nasıl büyüdüğünü tecrübe ettik.''
http://www.ntvmsnbc.com/id/25181963//


View the Original article

0 yorum: